Președintele Federației Internaționale a Spitalelor vine la București
Președintele Federației Internaționale a Spitalelor (IHF), dr. Erik Kreyberg Normann, vine la București pe 22 octombrie în calitate de invitat special al primei ediții a Building Health Bucharest International Forum, un eveniment care aduce la aceeași masă medici și arhitecți, singurul de acest gen din România și din Europa de Est.
„Spitalele moderne în clădiri moderne au o importanță majoră în asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru pacienți. Colaborarea dintre personalul medical, arhitecți, ingineri, precum și pacienți este foarte importantă în a decide modul în care sunt construite și gestionate spitalele. La fel de importantă este și mobilizarea organizațiilor de pacienți în această dezvoltare”, apreciază dr. Erik Kreyberg Normann, conform unui comunicat al organizatorilor transmis miercuri Agerpres.
Președintele IHF consideră că implicarea autorităților municipale și de asistență medicală primară pentru a asigura o mai bună coordonare a sistemului de asistență medicală este, de asemenea, de primă importanță.
La eveniment vor participa peste 200 de medici și arhitecți, manageri din sănătate, lideri ai celor două profesii, lideri ai școlilor de arhitectură și medicină, lideri ai mediului instituțional și speakeri internaționali.
Dr. Erik Kreyberg Normann, de origine norvegiană, a devenit membru al Consiliului Guvernatorilor încă din anul 2009. În perioada 2005-2013, acesta a fost președintele Asociației Spitalelor și a Serviciului Național de Sănătate din Norvegia (NSH). Dr. Normann este medic pediatru, iar în ultimii 20 de ani a deținut diverse funcții de conducere în domeniul medical din Norvegia, precizează organizatorii.
IHF este organismul reprezentativ la nivel mondial pentru organizațiile de spitale și de asistență medicală, reunind aproximativ 100 de țări în calitate de membri deplini, membri asociați și parteneri corporativi. IHF colaborează cu organizații internaționale precum Organizația Mondială a Sănătății, Grupul Băncii Mondiale și Asociația Internațională a Organizațiilor Pacienților, pe diverse proiecte.
Forumul de la București este prima întâlnire a medicilor și arhitecților români, într-un proiect unic de comunicare interprofesională, realizat sub egida Colegiului Medicilor din România și a Ordinului Arhitecților din România.