Analia Selis și ConTempo, concert la Sala Thalia din Sibiu

0

Cunoscuta cântăreață Analia Selis va concerta pe 31 iulie, de la ora 19,00, la Sala Thalia din Sibiu, alături de unul din cele mai bune cvartete de coarde din lume, ConTempo, în cadrul Festivalului „ICon Arts Celebrates !”, au anunțat joi organizatorii.

Din programul serii vor face parte lucrări clasice, contemporane, mult tango argentinian, dar și momente-surpriză, informează Agerpres.

Analia Selis este originară din Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale. A trecut prin coruri de copii și de adolescenți. În anul 1998 a obținut „Diploma de educatoare de muzică” la Universitatea de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina), iar în anul 2002 a obținut „Diploma în Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). Fiind în USA, dorul de Argentina a condus-o pe Analia pe un drum neașteptat în viața ei muzicală, către muzica folclorică argentiniană și latino-americană. Tot în SUA l-a întâlnit pe apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, moment care i-a schimbat viața, artista mutându-se în România.

De-a lungul carierei sale, Analia a cântat în nenumărate spectacole în toată țara, în cele mai importante săli de concerte din România: Sala Palatului, Teatrul Național, Sala Polivalentă, Sala Radio și în săli ale filarmonicilor din țară. A participat live și a înregistrat la cele mai importante posturi de radio și televiziune din România și a deschis concertele „Buena Vista Social Club”, „Juanes”, „Natalie Imbruglia” și „Septeto National de Cuba”.

„Anul trecut, cântăreața a început colaborarea cu pianistul argentinian Mariano Castro (membru al renumitei trupe de tango „Narcotango”), venind în întâmpinarea publicului din România cu un repertoriu variat, de la folclorul latino-american până la tango. Tot în anul 2014, Analia se îndreaptă spre o altă cale muzicală, ce-i aduce Argentina mai aproape — drumul tangoului. A debutat în arta tangoului în turneul național „Vă place tango ?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan, turneu pe care l-a reluat în mai-iunie 2015, datorită succesului de care s-a bucurat în rândul publicului”, se arată în comunicatul remis AGERPRES.

Supranumit ‘ABBA muzicii clasice’, cvartetul Radioteleviziunii Naționale din Irlanda, ConTempo, se află în centrul Festivalului ICon Arts 2015, ce are loc în perioada 24 iulie — 1 august, la Sibiu. Considerat unul din cele mai bune din lume, cvartetul este subiectul celei de-a doua ediții a seriilor „Celebrates !”, ce își propun să aducă de fiecare dată, în centrul Festivalului, câte o personalitate culturală apreciată a momentului.

Format în 1995, pe vremea studenției la Universitatea de Muzică din București, cvartetul ConTempo a devenit unul dintre cele mai apreciate cvartete tinere de azi. Au studiat împreună cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum Amadeus, Alban Berg, Tokyo, Emerson, Hagen si Quartetto Italiano. După 10 ani de rezidență artistică a orașului Galway, în 2013, în urma unei audiții europene, ConTempo câștigă selecția pentru rezidența RTE, devenind cvartetul de coarde al Radioteleviziunii Naționale din Irlanda.

Biletele la festival costă între 10 și 15 lei și se pot achiziționa prin rețeaua Eventim, în librăriile Humanitas, dar și în magazinele Domo, Germanos, Orange și Vodafone.

ICon Arts, organizat de către Exces Music și UCIMR — Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, înseamnă atât un curs internațional de artă (Academia ICon Arts), cât și un festival de concerte și spectacole (Festivalul ICon Arts), susținute de participanții Academiei, dar și de nume ale muzicii contemporane recunoscute la nivel mondial. Cele două părți ale proiectului Internațional Contemporary Arts se completează reciproc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.