Câștigătorii concursului de științe „Eroii viitorului”, premiați

0

Liceenii câștigători ai concursului de științe ”Eroii viitorului”, al cărui scop a fost promovarea chimiei, fizicii și biologiei în rândul elevilor, au fost premiați joi în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor.

”Obiectivul nostru a fost acela de a le oferi elevilor și profesorilor șansa de a aplica cunoștințele dobândite la orele de științe. Materii precum fizica, chimia și biologia uneori nu sunt foarte atractive sau sunt mai mult teoretice și atunci noi ne-am dorit ca prin acest concurs să oferim și partea practică pentru aceste materii, tocmai pentru a stârni curiozitatea elevilor și eventual a lua în considerare o specializare în această direcție”, a declarat Daniela Avarvare, PR manager la firma organizatoare a concursului, informează Agerpres.

Potrivit acesteia, echipele de liceeni care s-au situat pe primele trei locuri ale competiției au câștigat câte un voucher pentru dotarea laboratorului de chimie din instituția de învățământ ale cărei cursuri le urmează: la premiul I — 1.200 de euro, premiul II — 900 de euro și premiul III — 600 de euro. În plus, membrii echipelor au câștigat iphone-uri, aparate foto și ipod-uri. La rândul lor, cei care s-au clasat pe locurile IV și V au primit ceasuri inteligente și mp4 playere.

În concurs au fost înscrise 44 de echipe, cu câte șase membri fiecare, din 40 de licee din peste 20 de județe ale țării.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.