Cutremure succesive în Vrancea

0

Trei cutremure au avut loc la interval de câteva ore în zona Vrancea-Buzău, anunţă Institutul Naţional de Fizică a Pămânutului.

Cutremure succesive în România. Primul a avut o magnitudine de 2.8 şi s-a produs miercuri seară în judeţul Buzău la o adînciem de 128 de kilometri. A urmat un seism de 2.7, la o adâncime de 133 de kilometri şi un altul cu magnitudine 3.9. Miercuri, în Marea Neagră se mai produsese un seim de magnitudine 4.3 în Marea Neagră, relatează Romaniatv.net.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter s-a produs marți, la ora locală 2,35, în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, la o adâncime de 147 de kilometri, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

În această lună s-a mai înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter, pe 8 iulie, la ora locală 18,02, în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, la o adâncime de 128 km de kilometri. Conform Institutului Național pentru Fizica Pământului, în aceeași zi, la 17,08 s-a mai produs un seism de intensitate mai mică, respectiv 2,8 grade pe scara Richter, dar în Muntenia, județul Brăila, la o adâncime de numai 19 kilometri.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, a avut loc un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.