Luptă pe viață și pe moarte în Transilvania Rally

0

Vlad Cosma, Alexandru Ardelean și Horia Chiriguț, primii trei piloți în clasamentul Cupei Suzuki, vor continua lupta pentru titlul din acest sezon pe asfaltul de la Transilvania Rally, etapa a cincea din Campionatul Național de Raliuri, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

După victoria din Raliul Moldovei Moinești, echipajul Vlad Cosma/Diana Hațegan a urcat pe prima poziție în clasamentul Cupei Suzuki, însă avansul față de următorii clasați, Alexandru Ardelean/Horațiu Baltador este de numai 0,6 puncte, în timp ce pe locul al treilea se află echipajul Horia Chirguț/Andrei Hicea, la 9,2 puncte de lider, informează Agerpres.

Jumătatea a doua a sezonului din Campionatul Național de Raliuri începe cu Transilvania Rally, o etapă pe asfalt, foarte tehnică, cu o lungime de 122,85 km împărțiți în 11 probe speciale. Competiția se va desfășura în zilele de 17 și 18 iulie, pe specialele de asfalt din județul Cluj. Vineri, în prima zi, sunt programate două treceri pe speciala Florești, una pe speciala Râșca-Dângău, plus super speciala de la Polus Center, cu start de la ora 15:00. Sâmbătă, începând cu ora 08:30, sunt programate restul de șapte probe speciale inclusiv cele două super speciale din Turda și de la Polus Center.

Cu două victorii în acest sezon, Vlad Cosma și-a propus să-și extindă avansul în clasamentul general din Cupa Suzuki, dar să se implice în lupta pentru titlu și la clasa 9. „Desigur, obiectivul nostru este să câștigam în Cupa Suzuki și la clasa 9, dar nu vom risca totul pentru asta. Etapa de la Cluj este una foarte dificilă și trebuie să abordăm cursa cu mare atenție. Am simțit pe pielea noastră cum este să pierzi un raliu pe ultima probă așa că ne vom adapta strategia în funcție de ce se întâmplă pe probele speciale”, a precizat Vlad Cosma într-un comunicat dat publicității joi.

Și Alex Ardelean merge la Cluj cu aceleași obiective, dar și aceeași strategie. „Cât mai sus în clasament. Este deja etapa a cincea a campionatului și, dacă vrem să ne atingem obiectivul, adică titlul de campioni în Cupa Suzuki și la Clasa 9, nu avem voie să mai facem pași greșiți. Faptul că, anul trecut, am greșit un viraj ușor în momentul când conduceam clasa și a trebuit să abandonăm raliul mă îndeamnă, de asemenea, să fiu mult mai concentrat”, a spus campionul en-titre.

Chiar dacă asfaltul nu este suprafața sa preferată, Horia Chiriguț va încerca să țină ritmul cu rivalii săi în lupta pentru titlu. Aflat la primul său sezon în Campionatul Național, Horia Chiriguț și-a trecut în cont o victorie pe macadam, la Tulcea, și speră să-și intre repede în ritm și pe asfalt.

„Ne așteaptă un raliu greu, cu probe foarte dificile și extrem de tehnice. Nu ne place deocamdată prea mult asfaltul, dar ne dorim foarte mult un rezultat bun, pentru a șterge dezamăgirea pe care am avut-o la ultima etapă, cea de la Bacău”, a declarat Horia Chiriguț.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.