Al-Assad, într-una dintre rarele apariții publice

0

Președintele sirian Bashar al-Assad și-a făcut vineri una din rarele apariții publice, el venind la o moschee din Damasc cu prilejul sărbătorii musulmane Eid al-Fitr, care încheie luna de post a Ramadanului, relatează agenția EFE.

Conform președinției siriene, care a publicat fotografii cu liderul sirian, al-Assad a venit la primele ore ale dimineții să se roage împreună cu colaboratorii săi apropiați la moscheea al-Hamad, din capitala siriană. Printre cei care l-au însoțit se numără premierul Wael al-Halqi, președintele Parlamentului, Mohamed al-Laham, și muftiul (liderul religios sunnit) Siriei, Ahmad Badredin.

După rugăciune, președintele a ieșit din moschee aparent destins și a salutat câțiva cetățeni. De la începutul conflictului armat, în martie 2011, din rațiuni de securitate al-Assad a evitat aparițiile publice, limitându-le doar la ocaziile speciale și la festivitățile naționale.

În lumea musulmană, Ramadanul este urmat de sărbătoarea Eid al Fitr, care durează trei zile și începe cu o rugăciune colectivă în fața moscheelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.