Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament. Ponta reacționează!

Premierul Victor Ponta a reacţionat dur, vineri, la decizia lui Klaus Iohannis de a retrimite Codul Fiscal în Parlament. Ponta a postat, la foarte scurt timp de la anunţul Cotroceniului, un mesaj pe pagina de Facebook, în care spune că este fie „o decizie pur politică de blocare a activităţii economice a Guvernului”, fie „o decizie luată în afara României şi împotriva intereselor României”.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal. Șeful statului subliniază că „legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată și rațională, de natură a nu genera disfuncționalități care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ”, motiv pentru care „în elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate”.

„Măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie. Revenirea la politici fiscale riscante și cu consecințe negative pe termen lung reprezintă o experiență pe care nu numai clasa politică nu și-o mai poate permite, dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie să mai fie suportate de cetățeni”, afirmă Iohannis în cererea de reexaminare.

În opinia sa, ‘simpla relaxare fiscală, neînsoțită de continuarea procesului de creștere a colectării veniturilor și de o reașezare sustenabilă a cheltuielilor bugetare, pentru o cât mai rațională cheltuire a banului public, poate conduce la acumularea de dezechilibre care vor greva asupra evoluțiilor economice și sociale viitoare”, precizează Iohannis.

La rândul său, premierul Victor Ponta îl acuză pe Iohannis că a luat o decizie „pur politică” pentru a bloca actualul cabinet sau a pus în aplicare o decizie luată în afara ţării. Mai mult, Ponta lansează un atac dur la adresa liderilor PNL, pe care îi numeşte „moluste politice” ce se vor „sinucide jalnic”.

„Decizia Domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat si laudat de mediul de afaceri , votat in unanimitate de Parlament, asteptat de societatea romaneasca in ansamblu nu doar pentru ca readuce cota de TVA la 19% ci pentru ca garanteaza dezvoltarea economica si sociala a tarii ) are doar doua posibile explicatii :

1- este o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost ( ceea ce facea si Traian Basescu indiferent la consecintele negative)
2 – este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Dl Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc ( ceea ce nici macar Traian Basescu nu ar fi facut vreodata)!

Indiferent care din cele doua variante e cea reala oricum pt romani este cea mai proasta veste posibila ( iar pentru cei care au votat in Noiembrie cel mai clar semn ca au fost inselati).

Vestea buna este ca azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL ( mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL) – dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul – acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!! E clar ca noul PNL este condus de reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic – Sa le fie tarana politica usoara!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.