Legăturile penale dintre Dragnea și Alina Bica

0

Fosta şefa antimafia, Alina Bica, primea informaţii secrete din anchetele DNA. Dezvăluirea apare chiar în dosarul procurorilor Anticorupţie, care verifică acum ce detalii îi dădea Alinei Bica unul dintre colegii lor. Este vorba despre procurorul Viorel Cerbu, cel care a instrumentat şi dosarul lui Liviu Dragnea, iar la finalul anchetei a refuzat să îl trimită în judecată pe liderul PSD, informează România TV.

Relaţia apropiată dintre Liviu Dragnea şi Alina Bica a fost descoperită de procurori tot în urma interceptărilor.
Dosarul ANRP scoate la iveală încrengături periculoase între Alina Bica, Liviu Dragnea şi un fost procuror DNA. În urma acestor date, procurorii au deschis o nouă anchetă în care verifică posibile scurgeri de informaţii, dar şi posibila favorizare a infractorului, după ce procurorul Cerbu nu a mai vrut să trimită la instanţă dosarul Referendumului, spun surse judiciare.Pe de-o parte, în dosarul retrocedărilor ilegale, Alina Bica este interceptată discutând cu Liviu Dragnea despre cum să închidă ancheta lui Ioan Niculae.

În schimbul ajutorului, liderul PSD îi promite că o va susţine pentru funcţia de procuror general al României. În afară de această înţelegere făcută între cei doi, anchetatorii verifică acum şi scurgerile de informaţii din DNA. Vizat este şi procurorul Viorel Cerbu. Deşi nu este urmărit penal în acest moment, Cerbu este suspectat că ar fi anunţat-o pe Bica dacă pe numele ei sau al lui Liviu Dragnea sunt emise mandate de interceptare.

Mai mult, Viorel Cerbu, cel care a deschis ancheta referendumului şi a început urmărirea penală pe numele fostului vicepremier, dar s-a retras din dosar chiar la final. Motivul ,spun surse judiciare: procurorul Cerbu NU a vrut să îl trimită în judecată pe Dragnea, susţinând că s-ar lovi de o achitare.

Mai mult, presa a relatat în perioada anchetei că Dragnea a fost favorizat de procurorul Cerbu şi lăsat să intre prin faţă, pentru a nu fi văzut de jurnalişti.

Pentru că procurorul apropiat de Alina Bica a refuzat să finalizeze ancheta, dosarul a fost preluat de alţi colegi de la DNA, care au obţinut condamnarea lui Dragnea în prima instanţă. Imediat după asta, Cerbu a fost luat sub aripa protectoare de Alina Bica la DIICOT şi numit şef la serviciul de combatere a traficului de droguri.

Ancheta rămasă la DNA, care îl are în centrul pe Liviu Dragnea, ar fi motivul temerii liderului PSD de un nou dosar penal, care ar putea să îl trimită în spatele gratiilor. Procurorii au sute de interceptări între Dragnea şi Alina Bica, iar surse judiciare susţin că cei doi era atât de apropiaţi încât aveau telefoane dedicate, pe care comunicau doar între ei, iar discuţiile private aveau loc la o firmă din centrul capitalei.

„Legătura dintre Dragnea Nicolae Liviu şi Bica Alina Mihaela se ţinea cu ajutorul unor telefoane dedicate numai acestor convorbiri, un telefon fiind la un om de încredere sau şofer al lui Dragnea şi celălalt la Bica. Convorbirile aveau loc numai prin sms-uri, iar la momentul în care se stabileau întâlnirile dintre cei doi, respectiv între omul de încredere al lui Dragnea şi Bica, aceasta se deplasa în zona „Rondul Francis” şi de acolo era preluată de şoferul lui Dragnea şi dusă la sediul firmei TAWIL, unde o aştepta Dragnea”, se arată în referatul DNA.

Unica reacţie a lui Liviu Dragnea, după primele dezvăluiri pe această temă, a fost că nu o cunoaste pe Alina Bica şi că nu are atribuţii în domeniul justiţiei: „Nu am discutat cu Bica, am auzit că am propus-o eu. Nu am propus, nu aveam competenţă. Unde s-o susţin pentru că propunerile le-a făcut premierul. I-am spus că orice propunerea face îl susţin”.

Întrebat dacă Alina Bica i-a cerut sprijin politic, Liviu Dragnea a negat: „Nu a venit Bica la mine să ceară sprijin politic. vreau să mă lămuresc şi eu de ce telefonul meu ar fi fost folosit să intermedieze aşa ceva”.

Cu toate acestea, pe telefoanele folosite de Bica şi Dragnea au fost emise mandate de interceptare, iar discuţiile ţinute deocamdată la secret de DNA ar putea oricând ajunge în presă.

Foto: explozivnews24.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.