Raul Castro l-a primit la Havana pe șeful diplomației germane

0

Președintele cubanez Raul Castro l-a primit vineri la Havana pe ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de două zile în Cuba, au anunțat mass-media de stat, relatează AFP.

Cu această ocazie, cei doi oficiali au ‘subliniat importanța’ acestei vizite, prima a unui ministru german de externe de la reunificare, potrivit ediției de vineri a cotidianului de stat Granma.

Întrevederea, descrisă ca fiind ‘cordială’, a permis abordarea a numeroși factori ce favorizează ‘dezvoltarea relațiilor economice și comerciale și a cooperării’ și a unor probleme privind ‘agenda internațională’, a adăugat publicația citată, fără a oferi alte detalii.

După ce a semnat un memorandum privind stabilirea unui mecanism de consultări politice, ministrul german a salutat joi, în prima zi a vizitei sale, apariția unei ‘noi baze a relațiilor’ între cele două țări, ale căror contacte politice s-au diminuat de la căderea Zidului Berlinului.

Cele două țări sunt totuși importanți parteneri comerciali, volumul schimburilor comerciale ajungând la 425 milioane de dolari în 2013, și Germania constituie a treia sursa de turiști pe insulă (aproape 124.000 în 2014), după Canada și Marea Britanie.

La conducerea unei importante delegații, ministrul Steinmeier a avut întrevederi la Havana cu mai mulți miniștri, între care omologul său, Bruno Rodriguez. Cuba și UE s-au angajat din 2014 în negocieri ce vizează normalizarea relațiilor, eforturi pe care Havana le face și în ceea ce privește relațiile cu SUA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.