Putin creează o forţă militară formată din profesionişti

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat crearea unei noi forțe militare de rezervă în cadrul măsurilor de îmbunătățire a antrenamentului și pregătirii militare într-un moment de tensiuni internaționale cu Occidentul asupra Ucrainei, relatează agenția Reuters.

Noua forță de rezervă a fost discutată timp de mai mulți ani și ordonată pentru prima dată de Putin în 2012, la scurt timp după realegerea sa ca președinte. Ultimul decret în acest sens a fost publicat vineri noapte, informează Agerpres. Această forță va fi diferită de forțele de rezervă militare existente ale Rusiei întrucât personalul angajat cu normă incompletă va fi plătit lunar și antrenat regulat.

Rusia are deja mai multe milioane de rezerviști constând din foști militari, dar aceștia fac puțină instrucție datorită restricțiilor cu privire la cât de des pot fi mobilizați, notează Reuters.

Oficiali din Ministerul Apărării de la Moscova au declarat că se prevede ca noua forță de rezervă să fie formată la început din 5.000 de oameni, un număr mic într-o țară cu aproximativ 750.000 de membri activi ai armatei.

Crearea acestei noi forțe de rezervă a fost întârziată din lipsă de fonduri, potrivit mass-media ruse. Decretul lui Putin ordonă guvernului să găsească finanțare pentru noua forță din bugetul existent al Ministerului Apărării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.