Decizie-surprinzătoare a lui Băsescu

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu, retras din prim-planul scenei politice după cei 10 ani de mandat petrecuţi la Cotroceni, a anunţat că va scrie o carte autobiografică.

Fostul preşedinte a declarat că își va scrie memoriile. „Să vă dau eu să citiți cartea despre mine când o termin. Atunci veți vedea adevărul”, a spus fostul președinte, la B1 TV.

Băsescu a făcut anunţul în timpul unui schimb de replici cu Mihai Tatulici. „Domnule Tatulici, vă garantez că în scris și vorbit fac tot atâtea greșeli de limba româna, respectiv de ortografie câte faceti dumneavoastră, deci sunt un om care are simțul limbii române.

În școala generală am avut profesori de gramatică excepționali, știu când se scriu cuvintele. Ştiu cum se scrie m-am, m-am dus„, i-a transmis  Băsescu lui Tatulici, care i-a spus fostului președinte ca înainte de a tipări cartea, să i-o dea lui să se uite să nu fie greșeli majore.

În aceeaşi emisiune, Traian Băsescu a făcut referiri la cartea fostei sale consiliere de la Administraţia Prezidenţială, Adriana Săftoiu, care a lansat pe piaţă „Cronica de Cotroceni”.

„Nu există om politic care să îmi poată imputa că în cei 20 de ani de politică, dintre care 10 preşedinte, care să poată spune că am avut o înţelegere secretă cu vreun partid sau om politic. Toate înţelegerile pe care le-am făcut le-am făcut publice”, a declarat Băsescu.

Adriana Săftoiu a lansat în luna mai cartea „Cronica de Cotroceni”, care îl prezintă pe Băsescu în ipostaze deloc măgulitoare şi face unele dezvăluiri din culisele Cotrocenilor.

Traian Băsescu a spus că Săftoiu a încălcat regulile diplomaţiei europene atunci când a „fabulat” pe marginea discuţiilor purtate cu oficiali din străinătate. Mai mult, Băsescu a fost nevoit să dezmintă şi unele insinuări din carte, legate de relaţia sa cu Elena Udrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.