Jose Carreras, concert istoric la Roma cu Andrea Bocelli

0

Tenorul spaniol José Carreras a susținut duminică un concert la Roma împreună cu italianul Andrea Bocelli, pe scena Termelor lui Caracalla, unde în urmă cu 25 de ani a oferit un recital istoric alături de Luciano Pavarotti și Placido Domingo, relatează EFE.

Carreras a fost vedeta concertului organizat de Opera din Roma pentru UNICEF în fața ruinelor lui Caracalla, unde surpriza a fost intervenția lui Andrea Bocelli, care nu fusese anunțat.

Tenorul spaniol a intervenit în a doua parte a concertului cu ‘Vurria’, al compozitorului napoletan Furio Rendine, și a cântat apoi alături de mezzosoprana britanica Carly Paoli o adaptare a Concertului de la Aranjuez, de Joaquín Rodrigo.

Carreras a cântat în continuare ‘Chitarra romana’ și și-a încheiat recitalul alături de alți artiști cu interpretarea cunoscutei piese ‘Arrivederci Roma’, la acest eveniment care a avut ca inspirație capitala italiană.

Carreras, Pavarotti și Domingo au oferit la Termele lui Caracalla un concert la 7 iulie 1990, eveniment rămas în istoria muzicii. Acest eveniment a propulsat concertele din seria „Cei Trei Tenori”, o inițiativă pe care au repetat-o și în alte locuri ale lumii și prin care și-au propus să popularizeze muzica de operă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.