Michel Platini ar putea candida la șefia FIFA

0

Francezul Michel Platini, președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), va decide peste 15 zile dacă va candida la președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA) pentru a-l înlocui pe elvețianul Sepp Blatter, a anunțat, luni, o sursă apropiată a președintelui forului continental, citată de AFP.

Michel Platini „reflectează serios să candideze. El va lua o decizie în acest sens în următoarele două săptămâni și va face un anunț”, a declarat sursa citată, în aceeași zi în care Comitetul Executiv al FIFA trebuie să decidă data congresului de alegeri pentru un nou președinte.

La rândul său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, singurul opozant al lui Sepp Blatter la alegerile prezidențiale pentru FIFA din luna mai, a solicitat plecarea imediată a elvețianului în vârstă de 79 de ani, care a demisionat la începutul lunii iunie, dar a rămas la conducerea organismului mondial până la organizarea de noi alegeri

„El trebuie să plece imediat”, a declarat vicepreședintele FIFA pentru Associated Press, citată de cotidianul L’Equipe, insistând asupra faptului că fostul său adversar „nu poate fi autorizat să planifice propria sa înlocuire și să gestioneze procesul electoral”.

Comitetul Executiv al FIFA urmează să decidă astăzi (luni) data viitorului congres de alegeri la președinția FIFA. Sepp Blatter militează pentru sfârșitul lunii februarie — începutul lunii martie 2016, în timp ce Michel Platini pentru luna decembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.