Premierul israelian critică Consiliul de Securitate al ONU

0

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat luni drept ‘o ipocrizie fără limite’ susținerea Consiliului de Securitate al ONU pentru acordul în domeniul nuclear între Iran și marile puteri, relatează DPA.

‘Acest acord aduce războiul aproape, deoarece Iranul va primi sute de miliarde de dolari și va avea loc o cursă a înarmării nucleare în Orientul Mijlociu’, a declarat Netanyahu în parlamentul israelian.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate o rezoluție care sprijină acordul din domeniul nuclear semnat de Iran și marile puteri și pregătește ridicarea sancțiunilor internaționale care asfixiază economia iraniană.

Cu condiția ca Iranul să respecte acordul pe deplin, cele șapte rezoluții pe care ONU le-a adoptat din 2006 ‘vor fi abrogate’, stipulează textul.

Conform termenilor rezoluției, Consiliul de Securitate ‘aprobă’ acordul de la Viena, ‘cere cu insistență ca el să fie aplicat integral conform calendarului adoptat’ de negociatori și face apel la statele membre ale ONU să faciliteze aplicarea lui.

Acordul istoric cu Teheranul a fost încheiat marțea trecută, la Viena, de cele cinci state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU (SUA, China, Rusia, Franța și Marea Britanie) plus Germania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.