Copiii călăi ai Statului Islamic

0

Imagini cutremurătoare au fost făcute publice de către organizaţia teroristă Statul Islamic. Un copil-soldat a decapitat cu sânge rece un militar sirian.

Băiatul este primul dintr-o generaţie de copii numiţi „Puii CalifatuluI”, antrenaţi şi îndoctrinaţi într-o tabără specială a jihadiştilor. În fotografiile care au îngrozit o lume întreagă se vede cum un copil, care nu pare să aibă mai mult de 10 ani, omoară cu sânge rece un soldat sirian, potrivit România TV.

Întreaga scenă a fost publicată pe internet. Aceasta este prima dată când Statul Islamic pune un copil să decapiteze, deşi nu este prima dată când un băiat execută un prizonier.

Psihologi citaţi de presă avertizează că privirea băiatului este extrem de rece şi detaşată şi că probabil copilul a văzut atât de multe acte de o cruzime greu de imaginat încât nimic nu îl mai impresionează.

Copilul este numai unul dintr-o nouă generaţie de jihadişti numiţi „Puii Califatului”,antrenaţi în tabere specială. Ei sunt puşi să se lupte între ei, pentru a deveni mai puternici, şi sunt învăţaţi cum să omoare. Statul Islamic susţine că are sute de tabere şi că pregăteşte mii de copii, unii în vârstă de numai 7 ani.

„Prima dată când am lovit (gâtul păpuşii cu o sabie – n.r.) nu am putut să îl tai. Nici a doua sau a treia oară. Apoi (antrenorii – n.r.) m-au învăţat cum să ţin sabia şi cum să lovesc şi mi-au spus că este capul necredincioşilor”, a explicat micul ucigaş.

Săptămâna trecută, jihadiştii au publicat imagini cu un alt băiat, care a împuşcat în cap doi dintre prizonieri. Potrivit Daily Mail, filmarea a fost realizată anul trecut, în timpul masacrului din oraşul irakian Tikrit, când Statul Islamic a ucis 1.700 de prizonieri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.