Coreea de Nord nu vrea negocieri nucleare cu SUA

Share:

Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană – RPDC) nu este interesată de un dialog similar celui purtat de SUA cu Iranul pentru a renunța la capacitățile nucleare ale țării, afirmă marți Ministerul de Externe nord-coreean, într-un comunicat citat de Reuters.

‘Nu este logic ca situația noastră să fie comparată cu acordul nuclear iranian, deoarece noi suntem permanent supuși unor provocări din partea forțelor militare ale SUA, inclusiv prin intermediul unor exerciții militare comune de amploare și a unei amenințări nucleare grave’, se menționează în declarația difuzată de media oficiale de la Phenian, atribuită unui purtător de cuvânt al MAE nord-coreean.

‘Nu suntem interesați de niciun fel de dialog privind înghețarea unilaterală sau renunțarea la armele noastre nucleare’, se menționează în aceeași declarație.

Marile puteri și Iranul au încheiat marțea trecută un acord istoric destinat să pună capăt tensiunilor legate de controversatul program nuclear iranian, în schimbul unei ridicări progresive, dar și reversibile, în cazul nerespectării angajamentelor, a sancțiunilor internaționale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.