Dragnea și Plumb se luptă pentru șefia PSD

Share:

Liviu Dragnea şi Rovana Plumb îşi dispută, astăzi, şefia interimară a PSD. Unul dintre cei doi îl va înlocui la conducerea partidului pe Victor Ponta, retras din funcţie după ce a fost pus sub urmărire penală de DNA. Decizia va fi luată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, convocată la ora 15.00. Înainte de vot, în partid au loc negocieri intense. Liviu Dragnea a avut, în miez de noapte, o întâlnire cu Marian Oprişan şi Robert Negoiţă, la hotelul primarului sectorului 3. Potrivit unor informaţii de ultimă oră, în cursă ar intra şi Ecaterina Andronescu.

Comitetul Executiv Naţional va tranşa astăzi interimatul la şefia PSD. Rovana Plumb, susţinută de Victor Ponta, şi Liviu Dragnea, care şi-a adjudecat susţinerea mai multor filiale judeţene, vor cere votul pentru a prelua preşedinţia partidului până la Congres.

Preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PSD, Dumitru Buzatu, a refuzat să spună pe cine va susţine la Comitetului Executiv al PSD. „Eu îi susţin pe toţi. Până când? Până se aleg şi, după ce se aleg, nu ştiu cum se face că dintr-odată intru în opoziţie cu ei„, a spus Buzatu.

Potrivit unei numărători informale, Liviu Dragnea ar obţine, în şedinţa Comitetului Executiv, 45 de voturi, în timp ce Rovana Plumb doar 30, spun surse din PSD, citate de stiripesurse.ro . Conform surselor citate, Dragnea ar fi votat de şefii de filiale, în timp ce Rovana Plumb de cei din aparatul central.

Comitetul Executiv Național este format din membrii Biroului Permanent Național, președinții organizațiilor PSD județene, de sector, a municipiului București, Diaspora, PSD Republica Moldova și PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului României, precum și președinții comisiilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului României, dar și miniștri care sunt membri ai PSD, dacă nu ocupă o altă funcție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.