Ponta anunţă sesiune extraordinară pentru Codul Fiscal

Share:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că noul Cod Fiscal, respins de preşedintele Klaus Iohannis, va fi readoptat într-o sesiune extraordinară a Parlamentului. 

Victor Ponta a anunţat decizia coaliţiei privind modalitatea de trecere a Codului Fiscal, trimis la reexaminare de către şeful statului.”Am discutat cu liderii coaliţiei, până la 1 septembrie, prin sesiune extraordinară a Parlamentului, vreau să readoptam Codul Fiscal. Pentru că este un Cod discutat cu mediul de afaceri, aprobat de către ambele Camere, in unanimitate, chiar dacă unii acum uită ce au votat acum trei saptamâni. Nu stiu daca erau in deplinătatea facultăţilor electorale atunci când au votat toţi. Au zis că e un cod liberal foarte bun şi după aia i-a întors cu cheiţa”, a spus Victor Ponta, la debutul şedinţei de Guvern, relatează Romaniatv.net.

Ponta a precizat că la 1 septembrie acest Cod Fiscal trebuie să fie în vigoare.

Liderii coaliţiei s-au întâlnit, la începutul săptămânii, pentru a decide modalitatea de soluţionare a cererii de reexaminare transmisă de preşedintele Klaus Iohannis. Rovana Plumb, lider interimar al PSD, anunţa, după şedinţă că premierul Victor Ponta va fi cel care va face anunţul privind modul în care va fi trecut acest Cod. „Ne-am consultat in coaliţie şi sustinem cu toţii Codul Fiscal în forma adoptată de Parlamentul României, iar modalitatea de soluţionare a cererii de reexaminare va fi comunicată de premierul Victor Ponta.Am decis în coalitie că, în ceea ce priveşte comunicarea modalităţii de soluţionare, aceasta îi aparţine premierului Victor Ponta. Nu va mai exista o şedinţă a coaliţiei pe aceasta temă. Premierul Victor Ponta va comunica modalitatea de soluţionare. Premierul Victor Ponta va comunica care este decizie”, spunea Rovana Plumb.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.