20 de morți, în urma exploziei unei mașini-capcană la Bagdad

Explozia unei mașini-capcană miercuri într-o piață aglomerată dintr-un cartier musulman șiit din Bagdad a făcut cel puțin 20 de morți, au anunțat poliția irakiană și surse medicale, informează Reuters.

Alte 48 de persoane au fost rănite în explozia produsă în cartierul Shurta din sud-vestul capitalei irakiene. Niciun grup nu a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac, dar militanții suniți ai Statului Islamic ce controlează o mare parte din nordul și vestul Irakului îi iau ca ținte de multe ori pe șiiți. O explozie masivă, ce a ucis peste 100 de persoane în urmă cu mai puțin de o săptămână în orașul Khan Bani Saad, a fost revendicată de Statul Islamic.

Forțele de securitate irakiene și grupurile paramilitare șiite sunt în prezent concentrate în provincia din vest Anbar, unde pregătesc o ofensivă pentru a recuceri principalul guvernorat musulman sunit — cel mai mare din Irak.

Națiunile Unite au declarat la începutul acestei luni că aproape 15.000 de persoane au fost ucise în 16 luni până la 30 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.