87% dintre ruși, mulțumiți de activitatea lui Putin

0

Circa 87% dintre cetățenii ruși s-au declarat mulțumiți de activitatea președintelui Vladimir Putin în funcția supremă în stat, conform unui sondaj realizat în luna iulie de Centrul independent de sondare a opiniei publice ‘Levada-Țentr’, potrivit mass-media ruse, între care Interfax, NTV și Gazeta.ru.

Numai 12% dintre cei chestionați au avut curajul să își exprime nemulțumirea față de politica promovată de șeful statului rus, conform acestei cercetări sociologice, ale cărei rezultate au fost făcute publice joi la Moscova. Potrivit aceluiași sondaj, activitatea premierului Dmitri Medvedev în fruntea guvernului este aprobată de 65% dintre ruși, în timp ce 33% nu sunt mulțumiți de primul ministru.

Referitor la activitatea Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) părerile s-au împărțit aproape în mod egal: 50% sunt mulțumiți, iar 48% — nu.

Participanții au fost, de asemenea, invitați să numească 5-6 politicieni, persoane publice, în care ei au cea mai mare încredere. Pe primul loc s-a clasat (cu 64%), fără nicio surpriză, președintele rus Vladimir Putin, la fel ca o lună în urmă. Pe locul doi se situează ministrul apărării Serghei Șoigu, cu 29% din voturi, iar pe locul trei — premierul Dmitri Medvedev, cu 21%.

Opinia că lucrurile în țară merg în general într-o direcție bună este împărtășită de 59% (în ianuarie acest indice era de 55%). Un punct de vedere contrar a fost exprimat de un procent 23% dintre cei chestionați, care consideră că Rusia se îndreaptă către o direcție greșită.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.