Descinderi la proxeneții din Călărași și Constanța

Share:

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Calarasi împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Calarasi efectuează la aceasta ora, un număr de 12 percheziţii domiciliare  pe raza judeţelor Calarasi şi Constanta în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în proxenetism.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010– 2014, suspectul Ţ.P. a constituit un grup infractional organizat ce a actionat concertat in perioada 2010-2014, in scopul racolarii mai multor persoane de sex feminin in vederea obligarii la practicarea prostitutiei pe teritoriul Spaniei si Frantei obtinand in acest fel importante sume de bani in beneficiul gruparii, relatează Romaniatv.net.

În fapt,in centrul gruparii s-a aflat suspectul Ţ.P.,personalitate marcanta a lumii interlope locale, cunoscut in trecut pentru activitati similare de proxenetism si prostitutie,in prezent fiind condamnat la o pedeapsa de 11 ani si 6 luni.

Activitatea de recrutare a tinerelor se realiza de catre unul dintre membrii gruparii fiind vizate doar persoanele de sex feminin provenite de regula din familii dezorganizate, cu o situatie materiala precara. La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Calarasi, vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 16 persoane. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Ialomita precum si jandarmi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.