Dragnea vrea ca PSD să iasă din „pasivitate”

0

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a declarat, joi, că lucrează la un plan pentru „reconstrucția” partidului şi a arătat că PSD trebuie „să iasă din pasivitatea” ultimilor luni. Dragnea şi-a anunţat echipa cu care va lucra până la Congres: Oprişan, Zgonea, Negoiţă şi Rovana Plumb. 

Liviu Dragnea a declarat, joi în prima sa zi de şef interimar, că a avut întâlniri cu mai mulţi colegi şi lucrează la ” finalizarea unui mic plan concret de acţiuni pentru perioada imediat următoare, atât politice cât şi administrative, precum şi o discuţie începută în ce priveşte îmbunătăţirea comunicării PSD.”

Dragnea a spus că a discutat, la 9 dimineaţa, cu Victor Ponta, „o discuţie firească după CEx, despre modul în care PSD va colabora cu Guvernul: „Sprijinul PSD este ferm şi fără ezitări în ce priveşte susţinerea lui Victor Ponta ca prim-ministru.  Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetară şi am convenit ca ministrul de Finanţe să prezinte în BPN proiectul de rectificare pentru ca şi membrii din conducerea partidului să vadă proiectul înainte de a fi aprobat în Guvern”.Liderul PSD a adăugat că, în şedinţa de luni a conducerii PSD, va prezenta planul pentru „reconstrucţia PSD”.

„Este extrem de important ca PSD să iasă din pasivitate. Din diverse motive, în ultimele luni, PSD n-a avut o voce politică conturată. Nu mă refer numai la o voce, ci o voce prin care mai mulţi colegi ai noştri, oameni de comunicare n-au reuşit să transmită ce a făcut Guvernul şi nici ce vrea să facă PSD. Vom organiza un sistem de comunicare publică mult mai eficient, cum a mai fost în PSD, în aşa fel încât relaţia dintre centru şi judeţe să fie mai eficientă, toţi membrii să primească toate informaţiile guvernamentale.

PSD este un partid deschis, în PSD nu trebuie să existe pereţi, în PSD trebuie să intre oricine are viziuni de stânga”, şi-a expus planul Dragnea.

În ceea ce priveşte conducerea efectivă a partidului, Dragnea a spus că în echipa pe care o va conduce vor fi cooptaţi  Rovana Plumb, Marian Oprişan, Robert Negoiţă şi Valeriu Zgonea.
„Rovana Plumb va fi sprijinită de mine, dar nu declarativ, ci pentru a eficientiza şi organiza departamentele PSD. Sper să putem ajunge măcar la eficienţa pe care o aveau aceste deparatmente în perioada lui Adrian Năstase, o perioadă foarte bună, în care guvernul şi partidul funcţionau foarte bine. (…) Implicarea lui Zgonea în această echipă de conducere, este preşedintele Camerei Deputaţilor, este un om cu relaţii externe foarte bune, cu ambasadele şi este un domeniu pe care vreau să-l dinamizăm”, a explicat Dragnea.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase fac şi ei parte din planurile lui Dragnea. „Cred că una din marile greşeli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu să aibă un nou început. Eu vreau să fiu liantul dintre generaţii. Nu cred că e bine ca experienţa politică a unor oameni care au condus acest partid, aşa cum sunt Ion Iliescu, Arian Năstase (…), experienţa acestora să nu fie folosită. Nu-i vorba de a participa la decizii, ci a folosi ceea ce pot ei asigura ca şi sfat, c aşi idei „, a spus liderul PSD

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.