Năstase: Ponta a ignorat partidul!

0

Adrian Năstase consideră că votul dat, în şedinţa CEx, în care Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al partidului, a fost unul „impotriva unui anumit mod de a face politica de partid”. Fostul premier i-a reproşat lui Victor Ponta că „s-a concentrat pe activitatea de guvernare si a ignorat activitatea de partid”.

Năstase a lansat o serie de critici, pe blogul său, faţă de modul cum a fost condus partidul în mandatul lui Victor Ponta, relatează Romaniatv.net.

„Departamentele nu au mai functionat. Sedintele BPN erau doar ocazii de transmis mesaje, nu brain storming-uri cu cei din teritoiu. Succesiunea de compromisuri, coabitari, uniuni personale, deplasarea spre centru (sub imperiul guvernarii), fara corectii ideologice, pierderea sentimentului de solidaritate, pierderea alegerilor prezidentiale, numirile guvernamentale fara o consultare in partid, transformarea congresului anuntat in Consiliu National si apoi incercarea de amanare a Congresului pana in 2017 au fost doar cateva din motivele pentru care membrii Cex au votat pentru Dragnea. Cu speranta ca unele lucruri vor putea fi indreptate”, spune Năstase.

Fostul premier  a dat ca exemplu „formularea unei politici a guvernului in domeniul justiei”.

„Actualul ministru al justitiei crede ca toata responsabilitatea in aceasta materie revine CSM. Gresit. Astfel, in ceea ce priveste violatorii in grup, ministrul poate propune inasprirea pedepselor prin modificarea Codului penal (daca il lasa ambasada americana), eventual pedepsirea violatorilor prin agatarea lor de instalatie un anumit numar de ore.

Pot fi si alte idei. Asta e sarcina ministrului si nu a televiziunilor. Sigur ca stand proptiti in portile ambasadelor, ei nu se vor ocupa decat de „problemele” de coruptie. Astfel, obiectivul, va fi atins – marele capital romanesc va disparea complet iar romanii vor oferi in continuare munca ieftina pentru capitalul strain (aici sau afara). Ati aflat deja, capitalul american nu merge acolo unde este coruptie. De aceea,el merge in China, pentru ca acolo nu este coruptie. Romanii asteapta o schimbare de atitudine, interna si externa. Membrii PSD – cel putin, cei cu care am vorbit- de asemenea”, scrie Năstase.

„Sigur ca Dragnea are o serie de vulnerabilitati. El reprezinta insa o sansa de a schimba abordarea partidului, de a o dinamiza, de a clarifica relatiile cu UNPR. Gabriel Oprea poate fi prieten cu liderii PSD dar partidul lui va deveni principalul competitor pentru voturile stangii si va candida separat in alegerile din 2016. Rovana Plumb, ca presedinte al Consiliului National, se poate ocupa de departamentele partidului. Ar trebui revitalizat sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu trebuie renuntat la el. Unde sa se tina sedintele de departamente? In munti? In cele 10 camere din Kiseleff? Mesajul de la Cex, rezultatul votului au dat un ultimatum liderilor actuali ai PSD. Pana in noiembrie, la Congres, trebuie schimbata strategia, trebuie renuntat la excluderi, trebuie refacuta echipa. Daca nu, probabil ca la Congres, va avea loc o schimbare radicala”, conchide Năstase.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.