Ponta refuză să demisioneze de la Palatul Victoria!

Share:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, că nu îşi va da demisia nici când îşi mai pune Gorghiu poalele în cap” sau când îi cere acest lucru „un ofiţer acoperit de prin presă”.

Întrebat dacă în perioada următoare se va schimba raportul dintre PSD şi premier, Victor Ponta a răspuns: „Nu e vorba de sigur, e vorba de ce am spus în interior, o spun şi în afară. Eu sunt prim-ministru, nu o să îmi dau demisia nici când îşi mai pune Gorghiu poalele în cap nici când îmi mai cere un ofiţer acoperit de prin presă”, a precizat prmierul Victor Ponta.

Totodată, prim-ministrul a adăugat că îşi va da demisia doar atunci când coaliţia de guvernare nu-l va mai susţine. Eu o să fiu prim-ministru până în ziua în care coaliţia, care înseamnă PSD, UNPR, ALDE şi grupul minorităţilor, mă susţine”, a menţionat şeful Guvernului”, a spus Victor Ponta la B1 TV.

În plus, premierul a precizat şi motivele care l-au îndemnat să îşi dea demisia de la cârma partidului.

„Eu nu am demisionat pentru că a început urmărirea penală, pentru că nu sunt urmărit pentru fapte de corupţie. Eu am demisionat din trei motive:

În primul rând pentru că devenisem ținta irațională a tuturor ofițerilor și peneliștilor. Acest atac dement (…) afecta și partidul (…)

În al doilea rând, rezultatele Guvernării sunt foarte bune. Eu vreau să termin un mandat de prim-ministru cu 5 ani de creştere economică (…)

Şi în al treilea rând, nu mai avem energia și timpul pentru partid. Eu n-am mai fost de mult timp la şedinţe de partid, în teritoriu, la întâlniri cu militanţii noştri. Liviu Dragnea are această energie, are și timpul necesar. Îi poate mobiliza foarte bine pentru alegerile locale”, a adăugat Victor Ponta.

El a fost ales miercuri la şefia PSD după ce a primit 65 de voturi „pentru”, în timp ce Rovana Plumb – 18 voturi, potrivit România TV. Două voturi au fost anulate.

Dragnea va conduce PSD până la organizarea Congresului PSD, care a fost convocat pentru data de 16 noiembrie.

Comitetul Executiv Naţional s-a întrunit, miercuri, pentru a alege preşedintele interimar al PSD. Liviu Dragnea a fost ales şef al partidului, devansând-o la vot pe Rovana Plumb.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.