Cel mai vechi șantier naval din România s-ar putea închide!

0

Coreenii de la Daewoo renunţă la toate operaţiunile din afara ţării, planurile pentru şantierul naval Daewoo Mangalia urmând să fie vândut sau lichidat.

Şantierul Naval Daewoo Mangalia va fi vândut sau, dacă nu este posibil, lichidat de către coreeni, din cauza uriaşelor probleme financiare pe care grupul mamă le are, de mai mulţi ani. Într-o încercare disperată de a-şi reduce pierderile, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) îşi va lichida operaţiunile din afara ţării de origine, inclusiv şantierul din Mangalia, au arătat într-un raport, reprezentanţi ai acţionarului majoritar şi cel mai important creditor, Korea Development Bank. „Daewoo Mangalia şi DeWind (o companie din America ce operează mai multe parcuri eoliene) nu mai pot continua în actuala formă şi trebuie lichidate”, se arată în raportul KDB, citat de ECONOMICA.NET.Statul, prin Ministerul Economiei, este acţionar minoritar la Daewoo Mangalia, deţinând 49% din acţiuni. Ministrul Economiei Mihai Tudose a precizat, pentru ECONOMICA.NET, că aşteaptă o comunicare oficială din partea coreenilor, apoi, funcţie de răspuns „vom decide ce este de făcut”.

Anunţul vine după ce joi, 23 iulie, DIICOT a realizat percheziţii la sediul unor societăţi comerciale şi la domiciliul unor asociaţi sau administratori ai firmelor din judeţele Constanţa, Tuleca, Galaţi, Brăila, Buzău, Botoşani şi municipiul Bucureşti, vizând evaziunea fiscală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.