Eduard Novak va participa la Mondialele de paraciclism

0

Campionul paralimpic la ciclism Eduard Novak va participa la Cupa Mondială de paraciclism din Germania și la Campionatele Mondiale din Elveția, ambele competiții fiind teste importante înainte Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro, de anul viitor, precizează clubul Tușnad Cycling Team, într-un comunicat de presă.

Eduard Novak va lua startul în probele de contratimp individual și în cea de fond, principalii competitori fiind rutieri din Cehia, Slovacia sau Rusia, cum ar fi Jozef Metelka, Jiri Bouska sau Serghei Pudov, informează Agerpres.

Înainte de prima competiție, respectiv Cupa Mondială de paraciclism de la Elzach, din Germania, campionul român a spus că se află într-o formă bună, dar nu țintește un rezultat anume, ci dorește să facă niște concursuri bune și să acumuleze cât mai multe puncte pentru calificarea unui al treilea sportiv român pentru Jocurile Paralimpice.

”Eu mă simt bine, cred că sunt în formă bună, însă nu mă gândesc la niciun rezultat. Vreau să fac un concurs bun și principalul adversar să fie Novak Eduard. Desigur, la aceste două competiții putem obține foarte multe puncte și sper în calificarea unui al treilea sportiv la Rio 2016, ceea ce ar fi o premieră”, a declarat Eduard Novak.

Campionul paralimpic a mai spus că aceste competiții sunt teste înaintea Jocurilor Paralimpice, peste care dorește să treacă cu bine, dar reprezintă și un test pentru staff-ul cu care urmează să facă deplasarea la Rio de Janeiro.

În Germania și Elveția, Eduard Novak este însoțit de Torok Imre, care i-a fost coechipier la Jocurile de la Londra și care îl cunoaște foarte bine. Antrenorul sportivului harghitean, Cristiano Valoppi, nu a putut să-i fie alături la aceste competiții, întrucât se află alături de naționala de ciclism a Argentinei la Jocurile Panamericane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.