Șeful CJ Arad, Nicolae Ioțcu, reținut de procurorii DNA

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost reținut, vineri, de procurorii DNA Timișoara în urma unui flagrant de luare de mită. Şeful CJ a fost prins în timp ce primea 10.000 de euro.

Conform unor surse judiciare, Nicolae Ioțcu a fost prins cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții, scrie pressalert.ro.

Sursele citate susțin că Ioţcu este acuzat de trafic de influență pentru acordarea preferențială a unor contracte.

Şeful CJ și-ar fi exercitat influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea în anul 2014 a unui contractu de achiziție publică privind furnizarea de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic județean de urgență Arad.  Valoarea contractului a fost estimată la suma de peste 1.600.000 euro.

Procurorii efectuează percheziții la domiciliul șefului CJ Arad, dar și la Consiliul Județean.

La data de 22 iulie 2015 Ioţcu Petru Nicolae a primit printr-un intermediar suma de 35.000 lei, iar la data de 24 iulie 2015 a mai primit suplimentar şi suma de 10.000 euro – când a fost prins în flagrant – de la reprezentantul uneia din firmele ce au câştigat procedura de achiziţie. trebuia să mai primească în august încă 20.000 euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Nicolae Ioţcu susţinea nu de mult „aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne”

Nicolae Ioţcu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. El şi-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar în numai un an a devenit vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca în 1999 să ajungă la şefia tinerilor democraţi. În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în partid, iar începând din 2005 deţine funcţia de secretar general al PD Arad. A fost senator în perioada 2004-2008.

Din 2008 este președinte al Consiliului Județean Arad, reușind să obțină un al doilea mandat. După alegeri, Ioţcu a intrat în competiție cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi a vrut să preia organizaţia judeţeană a partidului. Nu a reuşit deoarece Falcă a câştigat alegerile, însă echipa lui Ioţcu l-a acuzat de furtul lor.

Nicolae Ioțcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării.

Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcția de președinte al consiliului județean, presa semnalând numeroase tranzacții dubioase ale familiei sale.

Declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu nu este postată pe site-ul instituției. Ioțcu este economist, absolvent al Universităţii Dimitrie Cantemir din Timişoara şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I – Colegiul Naţional de Apărare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.