Dan Cristian Popescu, la „Transatlantic Think Tank Conference”

Share:

Deputatul PNL, Dan Cristian Popescu, a reprezentat, în perioada 15-17 iulie, Institutul de Studii Populare (ISP) la cea de-a VI-a ediție a “Transatlantic Think Tank Conference” (TTTC), desfășurată la Washington DC și organizată de Centrul pentru Studii Europene Wilfried Martens, Institutul Hudson și Institutul Internațional Republican.

Tema principală de dezbatere a fost reînnoirea parteneriatului transatlantic în actualul context economic și geopolitic. Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a conferinței s-au aflat: situația politică și economică din UE și SUA, precum și relațiile economice dintre cele două, repoziționarea Turciei, cooperarea serviciilor secrete, relațiile cu Rusia, situația din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, expansiunea Chinei, dar și situația campaniei electorale pentru prezidențiale din Statele Unite.

Concluziile s-au conturat în jurul unei mai temeinice cooperări între Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, fiind cea mai eficientă soluție pentru a face față marilor provocări de securitate și stabilitate cu care ne confruntăm în prezent. Atât UE, cât și SUA împărtășesc aceleași valori și idealuri și sunt dispuse să intensifice cooperarea economică, de securitate și apărare, în vederea unei promovări cât mai largi a principiilor democratice. Pacea, prosperitatea și libertatea în cele două mari puteri, precum și în lume, rămân în continuare principalul obiectiv care poate fi atins doar printr-un parteneriat transatlantic complex și solid.

La dezbateri au participat reprezentanți ai Partidului Republican din SUA și ai partidelor membre în Partidului Popular European, diplomați, experți în economie mondială, securitate sau geopolitică.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.