Obama critică dur tonul campaniei prezidențiale din SUA

0

Președintele american Barack Obama, aflat într-o vizită oficială în Etiopia, a criticat sever luni tonul campaniei prezidențiale din SUA, apreciind că alegătorii americani merită ceva mai bun, relatează AFP.

”Instaurăm o cultură care nu este favorabilă nici unei dezbateri politice sănătoase, nici unor decizii politice bune. Americanii merită ceva mai bun”, a declarat Obama.

Comentariile mai multor candidați, inclusiv ale celor la învestitura republicană Donald Trump și Mike Huckabee, sunt ”atacuri scandaloase ce au devenit atât de banale” în viața politică americană, a estimat președintele american, aflat la al doilea mandat al său.

În opinia lui Obama, declarațiile lui Huckabee, care a afirmat că acordul istoric privind programul nuclear iranian încheiat recent între Teheran și marile puteri mondiale îi duce pe israelieni ”la porțile cuptoarelor” crematoriilor, se înscriu într-o ”tendință generală” și sunt ”considerate ridicole dacă n-ar fi atât de triste”.

Calificând drept ”scandaloase” declarațiile lui Donald Trump, care a estimat că senatorul republican John McCain, fost prizonier de război în Vietnam, ”nu este un erou”, președintele Obama a deplâns faptul că autorii acestor declarații sunt lideri ai Partidului Republican.

Barack Obama întreprinde luni și marți o vizită în Etiopia, după un sejur de 48 de ore în Kenya, țara natală a tatălui său. Ales președinte în 2008, apoi reales în 2012, Obama, care a candidat din partea Partidului Democrat, nu mai are dreptul la un nou mandat, potrivit Constituției americane.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.