„Dubla” cu Partizan, crucială pentru viitorul Stelei

Antrenorul echipei de fotbal Steaua București, italianul Massimo Pedrazzini, a declarat, marți, la Mogoșoaia, într-o conferință de presă, că ”roș-albaștrii” își joacă viitorul în ”dubla” cu Partizan, din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

”Trebuie să avem o atitudine mai bună, în comparație cu ultimul joc disputat acasă, cu AS Trencin (2-3, n. red.). În această dublă ne jucăm viitorul”, a subliniat tehnicianul italian înaintea meciului de miercuri cu campioana Serbiei, informează Agerpres.

”Avem miercuri un meci foarte important, cu miză mare. Vom întâlni o echipă de tradiție, o formație experimentată, o grupare dificilă, pe Partizan Belgrad. Din toate informațiile pe care le avem despre această echipă, am și văzut pe viu două meciuri cu Partizan, precum și din filmările pe DVD, rezultă faptul că este o echipă care joacă un fotbal bun și deschis. În tradiția lor este să facă tot posibilul pentru a obține calificarea la ei acasă, unde se folosesc și de sprijinul suporterilor, care sunt alături de echipă tot timpul. În schimb, noi suntem conștienți că vom evolua în primul meci acasă, fără spectatori. Din munca noastră de până acum, am observat că băieții trebuie să folosească și faptul că nu avem suporterii alături. Astfel, putem să fim mai concentrați”, a mai spus Pedrazzini.

”Să nu primim gol acasă este principalul obiectiv pentru orice echipă gazdă. Este important să nu primim gol la București. Trebuie să ne gândim că este o dublă foarte importantă. Trebuie ca jucătorii să fie concentrați și determinați”, a mai spus Massimo Pedrazzini.

Întrebat dacă nu se teme de atmosfera de pe stadion din meciul retur, Massimo Pedrazzini a arătat: ”Îi cunosc foarte bine pe suporterii din Serbia. Este adevărat că 30.000 de suporteri pot împinge gazdele spre victorie, dar să știți că și adversarul este ambiționat când joacă într-o asemenea atmosferă. Pe de altă parte, nu joacă suporterii, în teren sunt 11 la 11 fotbaliști. Punctul lor forte este jocul individual al unor fotbaliști experimentați. Alții sunt tineri de mare viitor. Este o echipă care nu trebuie lăsată să joace ceea ce știe”.

”Jocurile cu AS Trencin trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi’, a afirmat antrenorul italian.

Întrebat cine este favorit în meciul de miercuri, Pedrazzini a spus: ”În meciul tur, de la București, șansele celor două echipe sunt egale. Dar sper să obținem un rezultat bun pentru a merge liniștiți la jocul din retur”.

”Vom încerca să înscriem și să nu primim gol la București. Vreau să menținem un echilibru în fazele cu minge și fazele fără minge. Dar să știți că nu este o tragedie dacă vom primi gol miercuri. Spun asta pentru că se va juca soarta calificării în meciul retur”, a conchis Pedrazzini.

Steaua București va juca în turul al treilea al preliminariilor Ligii Campionilor la fotbal, miercuri, cu Partizan Belgrad, pe Arena Națională, de la ora 21,30, fără spectatori.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.