Fiul fostului dictator Muammar Gaddafi, condamnat la moarte

0

Fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, şi alţi opt colaboratori ai acestuia au fost condamnaţi la moarte, marţi, de către un tribunal libian, pentru crime de război comise în timpul revoluției din 2011, relatează BBC News online.

Fiul fostului dictator libian Muammar Gaddafi şi alte zeci persoane erau judecați de un tribunal din Tripoli pentru reprimarea sângeroasă a protestelor din timpul primăverii arabe.

Saif al-Islam Gaddafi nu a fost prezent în sala de judecată, fiind audiat prin intermediul unei legături video. El este deținut de către o fostă grupare rebelă din orașul Zenten, care refuză să-l predea autorităților.

De asemenea, Tribunalul de la Tripoli, unde controlul este deținut de o coaliție de miliții islamiste, i-a condamnat la moarte pe fostul prim-ministru al lui Gaddafi, Baghdadi al-Mahmoudi, și pe fostul șef al serviciilor speciale, Abdullah Senussi. Aceștia erau judecați pentru rolul jucat în reprimarea revoltei care a dus la înlăturarea fostului regim în 2011.

Ceilalți inculpați au primit pedepse cuprinse între cinci ani și închisoarea pe viață.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.