Frontul Demnității și Identității Naționale ajunge în Moldova

În zilele de 30 și 31 iulie, conducerea partidului Frontul Demnității și Identității Naționale se va deplasa în patru județe din Moldova: Vaslui, Botoșani, Iași și Suceava.

Cu acest prilej, președintele Corneliu Ciontu și prim-vicepreședintele Irina Mirela Manole se vor întâlni cu liderii teritoriali și cu reprezentanții presei locale.

Programul conferințelor de presă:

Joi, 30 iulie, Vaslui, ora 12:30 și Iași, ora 15:00.

Vineri, 31 iulie, Botoșani, ora 10:00 și Suceava, ora 12:00.

Membrii conducerii și cei prezenți vor purta cocarde albe în semn de protest împotriva abuzurilor făcute în justiție și în zona administrației locale și centrale dar și față de modificările abuzive, făcute de actualul Parlament la Legea Alegerilor locale din 2016. Aceste modificări neconstituționale vor bloca posibilitatea depunerii listelor de candidați a multor partide nou înființate. Totodată prin prevederea ca primarii să fie aleși din primul tur se va încălca un principiu de bază al democrației și al alegerilor, reprezentativitatea.

„Sperăm ca instituțiile din media românească să se opună și acestui abuz legislativ dacă se dorește cu adevărat o reformă a clasei politice. De asemenea așteptăm din partea Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea, să dea curs solicitărilor noastre de a înainta la Curtea Constituțională cererea de abrogare a acestor două modificări”, au precizat liderii FDIN.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.