Guvernul adoptă rectificarea bugetară

0

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la începutul şedinţei de Guvern în care se va aproba prima rectificarea bugetară din acest an, că va fi „o rectificare pozitivă” şi le-a cerut miniştrilor să folosească banii. Ponta a precizat că Preşedinţia va primi 10 milioane de lei, aceasta fiind suma cerută de Administraţie: „Cât au cerut. Nu am tăiat un leu. Nu îmi place şi nu folosesc puterea guvernamentală pentru şicane.”

Guvernul discută, marţi, proiectul de ordonanță pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2015.

Premierul Victor Ponta a spus că, prin această rectificare, vor fi alocaţi banii pentru plata alocaţiilor majorate, precum şi a altor drepturi adoptate de Parlament, precum cele pentru diplomati, grefieri sau veterenaii de război.

„Cine este nemulţumit să zică acum. (…) Este o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulţi, cheltuieli mai mici decât cele prevăzute în legea Bugetului”, a precizat Ponta.

„Principala  alocare se referă la noi drepturi pe care Parlamentul le-a aprobat şi preşedintele le-a promulgat. Alocam toţi banii necasari pentru plata alocaţiilor marite, pentru platile suplimentare aprobate de Parlament pentru veteranii de răzbpoi, pentru fostii deţinuţii politici, pentru aviatori, pentru diplomati, grefieri. (…) Alocam toţi banii necasari în Educaţie pentru plata titlurilor executorii, atât în învăţământul preuniversitar, cât şi pentru zona universitară.

Alocam toate sumele care s-au pierdut la buget pentru anumite autoritati locale. (…)  La Sanatate, sunteti multumiti? Nu se taie, se dă. (…) La MApN, câştigati bani, nu pierdeti! MAI – 500 milioane de lei pentru plata actualizată a drepturilor”, a spus Ponta.

Premierul a arătat că Administraţia Prezidenţială va primi 10 milioane de lei. „Cât au cerut, nu am tăiat un leu. Nu îmi place şi nu folosesc puterea guvernamentală pentru şicane. Atâta au cerut, atât le-am dat. Cred că presedintele trebuie sa facă deplasari, să aibă banii necesari”, a spus Ponta.

„Stimaţi colegi, nu pierdeţi nimic, câştigaţi. Unii mai mult, unii mai putin. Dar folosiţi banii! Cheltuiţi-i!”, le-a mai spus Ponta miniştrilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.