Ponta pleacă din nou în Turcia și îi deleagă atribuțiile lui Oprea

0

Premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineaţă în Turcia pentru a se opera a doua oară la genunchi, după care va pleca în vacanţă pentru aproximativ 3 săptămâni, transmite Mediafax. Potrivit unor surse oficiale, Ponta îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi ţină locul la conducerea executivului.

Surse din guvern au precizat că premierul Victor Ponta va pleca miercuri dimineaţă în Turcia, unde va fi supus pentru a doua oară unei operaţii la genunchi.

„Prim-ministrul va intra în concediu pe 1 august şi va reveni pe 17 august. În această perioadă, el îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îl înlocuiască la conducerea executivului”, au declarat sursele oficiale.

Întrebate de ce Victor Ponta nu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat că în situaţia de faţă nu se impune: „În această perioadă nu au loc şedinţe ale executivului, guvernul fiind în vacanţă, şi de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absenţa premierului desemnat, dreptul de a convoca şi de a conduce şedinţe de guvern. O delegare a competenţelor este suficientă pentru această perioadă de vacanţă”.

Premierul Victor Ponta a precizat săptămâna trecută că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar. „Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută”, a declarat Victor Ponta la un post de ştiri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.