Turcia va continua ofensiva militară împotriva PKK

Share:

Turcia va continua ofensiva sa militară împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) până când rebelii kurzi vor depune armele, a promis luni premierul islamist conservator Ahmet Davutoglu, citat de AFP.

„Ne vom continua lupta (…) până când vom ajunge la un anumit rezultat”, a declarat Ahmet Davutoglu în cursul unui interviu acordat postului de televiziune ATV. „Fie armele, fie democrația, cele două nu sunt compatibile”, a spus el, informează Agerpres.

Turcia a lansat vineri o serie de raiduri aeriene contra bazelor PKK din nordul Irakului, ca ripostă la atacurile sângeroase atribuite mișcării kurde care au vizat în ultimele zile membri ai forțelor de securitate. În replică, Partidul Muncitorilor din Kurdistan a suspendat armistițiul pe care îl respecta din 2013 și a asasinat doi soldați.

Această escaladare amenință să ducă la eșecul total al fragilului proces de pace demarat în toamna lui 2012 de regimul președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, cu scopul de a pune capăt unei rebeliuni care, din 1984, a făcut circa 40.000 de morți.

Biroul premierului de la Ankara a confirmat luni seară ultimul val de lovituri aeriene lansate în urmă cu 24 de ore contra PKK. Acestea au vizat „adăposturi, centre logistice și ascunzători”, a anunțat guvernul turc într-un comunicat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.