Vasile Dâncu: Relația lui Ponta cu Iohannis, una ostilă!

0

Sociologul Vasile Dâncu consideră că relația premierului Victor Ponta cu președintele Klaus Iohannis este una „mai ostilă” decât cea avută cu fostul șef de stat, Traian Băsescu.

 Dâncu spune că Victor Ponta „a rămas în inerția luptei cu Traian Băsescu”, de aceea, momentul în care Iohannis i-a cerut public demisia, premierul l-a perceput ca fiind un atac politic la adresa sa, relatează Romaniatv.net.

Președintele IRES mai spune că Iohannis greșeste prin faptul că nu comunică tot timpul.„Este mai rece decât relația Victor Ponta – Traian Băsescu. În cazul ăsta, se vede clar că e una chiar ostilă, nu numai rece. E un păcat al politicii românești. Cele două palate: Palatul Victoria și Palatul Cotroceni sunt două instituții executive și ar trebui să colaboreze. Faptul că, în România, se personalizează politica foarte mult, aici cred că Victor Ponta a rămas în inerția luptei cu Traian Băsescu. Înafară de faptul că, la un moment dat, Klaus Iohannis i-a cerut demisia, de atunci Victor Ponta a considerat că e un atac politic și îl tratează politic, nu îl mai tratează instituțional.

Iohannis nu îi răspunde. E greșit să nu comunici tot timpul (…) Îl înțeleg pe Victor Ponta doar în sensul în care i s-a cerut demisia într-un mod în care a considerat că e o inserție politică în actul de guvernare și proceadează așa. E și stilul lui personal„, a declarat Vasile Dâncu, citat de psnews.ro
Întrebat cum vede „prietenia” între Gabriel Oprea și Liviu Dragnea, sociologul a punctat faptul că „este o chestiune care înseamnă schimbarea pozițiilor unuia dintre ei, în sistem”.

„Principala grijă a lui Liviu Dragnea este menținerea guvernării. Sigur că s-a împrietenit mai tare cu domnul Gabriel Oprea. Aș putea spune că eu le-am făcut cunoștință, la un moment dat. Este ușor să se înțeleagă. Au un scop comun în acest moment. Interesul de partid poate să creeze și armonie”, a adăugat Vasile Dâncu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.