Creditele noi acordate de bănci, în creștere

0

Băncile au acordat, în luna iunie, credite noi în lei în valoare totală de 5,4 miliarde de lei, în creștere de la 5,09 miliarde de lei în luna mai, împrumuturile către populație cifrându-se la 3,23 de miliarde de lei, reiese din datele publicate de Banca Națională a României (BNR).

Din împrumuturile în lei acordate populației luna trecută, puțin peste două miliarde de lei au fost destinate consumului, iar 1,16 miliarde au constat în credite pentru locuințe. La ambele categorii s-au înregistrat creșteri față de luna mai, când creditele noi în lei pentru consum au însumat 1,53 miliarde de lei, iar cele pentru locuințe 0,88 miliarde de lei, informează Agerpres.

Și creditele noi în euro au crescut în iunie față de mai, la 280 de milioane de euro, de la 253 de milioane de euro în mai. Însă în acest caz, mai puțin de 10%, respectiv 25,8 milioane de euro au mers către populație. Suma este, totuși, în creștere de la 16 milioane de euro cu o lună în urmă. Din creditele contractate de persoanele fizice, 14,75 milioane de euro au fost destinate consumului, în creștere de la 8,97 milioane în mai, iar 10,48 de milioane de euro au mers către locuințe, față de 6,48 milioane în luna anterioară.

În privința depozitelor noi, cele în lei au scăzut, în iunie, la 17,66 miliarde de lei, de la 18,28 miliarde de lei, în timp ce depozitele în euro au crescut la 1,6 milioane de euro de la 1,56 milioane de euro în mai.

Este de remarcat faptul că depozitele în dolari au crescut semnificativ în luna iunie, la 351 milioane de dolari, de la 279,6 milioane de dolari cu o lună în urmă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.