Ședința CSAT, convocată în absența lui Ponta

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă a CSAT, informează România TV. Şedinţa va avea loc în lipsa premierului Victor Ponta, care este plecat în concediu. 

Potrivit România TV, şeful statului a convocat şedinţa pentru joi la ora 14.00, fără să-l consulte pe premier care, de miercuri, este în concediu.

Ordinea de zi a şedinţei nu este cunoscută la acest moment, singurul anunţ făcut, până la acest moment, de Administraţia Prezidenţială fiind acela că,  la ora 14.00, are loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.Potrivit unor surse politice, miniştrii membri ai CSAT au fost anuntaţi prin SMS că joi va avea loc şedinţa. Victor Ponta ar fi aflat de şedinţă după ce a plecat din ţară.

Victor Ponta se află în concediu în perioada 29 iulie – 9 august. O situaţie similară a fost în august 2013, când Traian Băsescu a convocat CSAT în timp ce Victor Ponta se afla în concediu. La acel moment, Gabriel Oprea a fost cel care l-a înlocuit pe Ponta. „Nu mă duc la control în Turcia. Plec în concediu cu soţia şi cu copiii, în afara ţării, şi sper să nu văd niciun medic timp de 10 zile, că am văzut destui în ultima perioadă”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat că abia la finalul lunii august, când va fi evaluat felul în care s-a recuperat după operaţia de la genunchiul stâng, medicul Ionuţ Codorean şi cel din Turcia, care a efectuat intervenţia, vor decide dacă se impune o nouă operaţie.

Victor Ponta a precizat şi că e pregătit să fie criticat pentru faptul că îşi face vacanţa în străinătate, aşa cum s-a întâmplat şi cu Klaus Iohannis când a plecat în Portugalia. „Îmi asum şi criticile, având în vedere că Irina şi Adrei vor fi fericiţi. Nu plăteşte guvernul sau statul român niciun leu pentru vacanţa mea”, a ţinut să precizeze Victor Ponta, care a refuzat, însă, să dezvăluie care este destinaţia sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.