Băsescu își va publica memoriile în primăvara lui 2016

0

Traian Băsescu a declarat că în primăvara lui 2016 va publica un volum de memorii din perioada în care s-a aflat în funcţia de preşedinte al României. Fostul şef de stat spune că dezvăluirile sale vor supăra probabil pe mulţi şi a povestit câteva dintre subiectele pe care intenţionează să le abordeze în această primă carte de memorii.

Băsescu a declarat la B1 TV că, pentru moment, vorbește în faţa unui microfon, iar apoi înregistrările vor fi transcrise de o altă persoană. „Acum nu mă ajută nimeni. Oferte sunt, dar nu vreau să fie cunoscut conţinutul”, a spus Băsescu, care vrea să acopere, în ordine cronologică, cei 10 ani în care a fost preşedinte.

„Vreau să fie o carte generală a mandatului de 10 ani de preşedinte. Memori… adică ce-mi aduc eu aminte… susţinute cu trimiteri la documente. Dar n-o să pun documente în carte. Vor fi lucrurile exact cum le-am văzut eu şi prin prisma nivelului de informaţii pe care-l aveam eu, spre deosebire de alţii, care spun ce a greşit sau nu Băsescu. Dar ei n-au de unde să ştie ce informaţii aveam eu când am avut o poziţie sau alta”, a explicat Traian Băsescu.

„Voi fi sută la sută sincer. Ce nu se poate scrie, nu o să scriu. Decât să scriu o minciună, mai bine nu scriu. Totuși, din activitatea unui președinte sunt lucruri ce nu pot fi scrise”, a precizat fostul preşedinte, adăugând că volumul va fi gata în primăvara lui 2016. „Aș vrea să fie ceva citibil. Intenționez apoi să dezvolt un volum separat despre probleme de securitate națională, despre problemele economice așa cum le-am văzut eu”, a mai spus Băsescu.

Fostul președinte al României a mai spus că memoriile sale vor deranja, dar nu pe toată lumea.

„Au fost zece ani extrem de grei. Cu inundații, cu secetă, cu două suspendări, cu schimbări dramatice în Europa, s-a transformat Europa, iar aceste lucruri eu le-am perceput de acolo”, a precizat Băsescu, afirmând că în cartea sa va fi tratat şi subiectul răpirii a trei jurnalişti români în Irak, în 2005.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.