Dragnea: Iohannis și Ponta greșesc că nu își vorbesc!

0

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara că atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Victor Ponta greșesc că nu își vorbesc, afirmând că cei doi sunt obligați instituțional să comunice.

„Cred că amândoi (au greşit – n.r.). După părerea mea amândoi. Sunt obligaţi prin fişa postului şi prin votul pe care l-a avut fiecare, Klaus Iohannis care a fost votat preşedinte, Victor Ponta care a fost votat în 2012 ca parlamentar şi Parlamentul l-a propulsat prim-ministru, sunt obligaţi să comunice. Amândoi greşesc. Pot fi antipatici unul cu altul, pot să nu le placă unul de altul, dar pentru stabilitatea acestei ţări trebuie să comunice instituţional. Nu este în regulă ce se întâmplă”, a declarat Liviu Dragnea, la Digi 24, comentând relaţia dintre premier şi preşedinte, mai ales după disputele pe tema Codului fiscal.

Dragnea a arătat că acest război nu face bine nimănui, la fel cum războiul dintre Victor Ponta şi Traian Băsescu a adus deservicii amândurora. „Dacă stai foarte mult în ceartă şi în non-comunicare nu cred că este în regulă”, a adăugat liderul interimar al PSD.

În privinţa Codului fiscal, Liviu Dragnea a spus că a cerut Ministerului de Finanţe un studiu de impact, în pregătirea sesiunii extraordinare a Parlamentului, care va lua în discuţie cererea de reexaminare a şefului statului.

„Codul fiscal este un document la care noi ţinem foarte mult. Sunt schimbări majore în Codul fiscal care pot aduce pentru România foarte multă bunăstare şi dezvoltare. (…) Preşedintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdată argumente pentru a modifica legea respectivă, dar ţinând cont că e preşedintele României, eu am cerut în Biroul Permanent Naţional ca Ministerul de Finanţe să realizeze un studiu de impact, pe care să îl pună la dispoziţia parlamentarilor când se vor întâlni în sesiunea extraordinară”, a spus Dragnea, care a completat că este o „dovadă minimă de respect” faţă de preşedintele Iohannis ca Guvernul să facă încă o analiză şi să vină cu noi argumente.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a respins acuzaţiile lansate la adresa sa, potrivit cărora ar avea o „înţelegere” cu Klaus Iohannis. „Eu am vorbit cu preşedintele ultima dată foarte curând după instalare, la o consultare cu partidele”, a explicat şeful interimar al PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.