Se întețește lupta pentru șefia FIFA

0

Prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, care a candidat la alegerile prezidențiale ale FIFA la sfârșitul lunii mai, a criticat violent miercuri candidatura lui Michel Platini, cerând să se pună capăt culturii ”aranjamentelor pe sub mână”.

”Platini nu este bun pentru FIFA. Fanii fotbalului și jucătorii merită mai mult. FIFA este implicată în scandal (…) Cultura aranjamentelor de culise, pe sub mână, trebuie să ia sfârșit”, a declarat prințul iordanian într-un comunicat, dat publicității la mai puțin de o oră după anunțul candidaturii lui Platini.

Platini, în vârstă de 60 de ani, a oficializat decizia sa de a candida printr-o scrisoare trimisă celor 209 membri ai FIFA și publicată de UEFA. ”A fost o decizie foarte personală, atent studiată, una în care am cântărit viitorul fotbalului și viitorul meu”, afirmă Platini pe site-ul forului continental.

”Sunt momente în viață când trebuie să îți iei destinul în propriile mâini. Am ajuns într-unul dintre acele momente decisive”, a mai spus fostul internațional francez.

FIFA se confruntă cu un imens scandal de corupție, iar președintele său, elvețianul Joseph Blatter, a anunțat că își depune demisia, la doar câteva zile după ce fusese reales pentru un al cincilea mandat. Pe 27 mai, șapte membri ai Comitetului Executiv FIFA au fost arestați la Zurich, cu trei zile înaintea scrutinului.

Alegerile se vor desfășura în cadrul unui Congres extraordinar prevăzut pentru data de 26 februarie 2016, iar Platini se anunță a fi marele favorit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.