Cele mai importante minerale de care avem nevoie

0

Potrivit specialistilor, orice problema de sanatate poate fi corelata cu o anumita deficienta minerala.

Stresul de exemplu, ne pagubeste organismul de magneziu. O deficienta de magneziu ne poate da o stare de letargie si compromite imunitatea iar prea putin calciu creste riscul de afectiuni ale oaselor si le fac mult mai susceptibile la fracturi. Mineralele sunt extrem de importante si pentru prevenirea unor boli cronice. Fara un aport suficient de elemente putem suferi de osteoporoza, hipertensiune arteriala, lipsa de energie etc.
Deci, de ce fel de minerale avem nevoie in dieta? Iata o lista a celor mai importante elemente de tabelul lui Mendeleev care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica, care ne vor ajuta sa ne pastram sanatatea si pe care neaparat trebuie sa le includem pana si in cele mai drastice diete:

1. Fier:
Avem nevoie de fier pentru a transporta oxigenul din sange in intregul organism. Fara suficient fier ne putem simti letargici si fara energie si vom avea probleme in a ne folosi capacitatile mentale la posibilitatile maxime. Ultimele cercetari releva faptul ca fierul ajuta si la trecerea peste depresia de dupa nastere si ajuta mamele sa se ataseze mai bine de nou nascuti si viceversa.

Continuarea pe Lyla.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.