Românii cu credite în franci vor rate mai mici cu 25 %

0

Speranţe pentru românii cu credite în franci elveţieni. Reprezentanţii lor s-au întâlnit cu ministrul Finanţelor. Discuţiile au vizat o nouă lege, prin care datornicilor cu credite în franci să li se taie un sfert din datorie. Mulţi se plâng că nu mai pot să-şi plătească ratele decât cu sacrificii uriaşe.

Reprezentanţii zecilor de mii de români cu credite în franci au planuri concrete: o lege care să le uşureze situaţia. Pentru aceasta, ei au nevoie de sprijinul politicienilor.

„Este vorba de discountul de 25% minim pe care noi îl cerem să fie aplicat la soldul acestor credite. Cel tarziu in ultima parte a lunii august sau inceputul lunii septembrie sa fie adoptat fie prin ordonanta de urgenta, fie sub forma de proiect de lege adoptat de guvern si trimis parlamentului pentru dezbatere in procedura de urgenta”, a declarat Alin Iacob, preşedinte AURSAF.

Românii cu credite în franci cer o măsură rapidă pentru că se plâng că situaţia se înrăutăţeşte de la o lună la alta.”Peste 50% dintre colegii noştri de grup au probleme în a-şi achita ratele. De unde inainte procentele erau 13-14%, acum toţi au întârzieri de cel puţin 30 de zile, chiar 60-90 de zile unii dintre ei. Mulţi deja au intrat in executari silite”, a declarat Andreea Cristoforidis, clientă cu credit în franci.

Potrivit România TV, în cazul în care propunerea va fi acceptată, românii cu credite în franci elveţieni vor beneficia de conversia împrumuturilor în lei la cursul actual, dar cu o reducere substanţială a soldului creditului şi, implicit, a ratelor lunare de plătit.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.