Tragedie în Nepal. Cel puțin 33 de persoane au murit!

0

Cel puţin 33 de persoane au murit şi alte câteva au fost date dispărute în Nepal, după ce joi a avut loc mai multe surpări de teren din cauza ploilor masive.

Cel puţin 33 de persoane au murit după ce casele în care locuiau s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile intense din Nepal, relatează site-ul publicaţiei The Indian Express.

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei şi opt bărbaţi, s-au înregistrat în districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic. De asemenea, 14 persoane au fost date dispărute într-un incident separat tot în districtul Kaski, în care o altă alunecare de teren s-a produs în localitatea Lumle, potrivit unui purtător de cuvânt din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit într-o altă alunecare de teren din localitatea Bhadaure.

Zeci de case au fost îngropate din cauza surpărilor de teren, în timp ce autostrada ce leagă oraşele Pokhara şi Baglung a fost avariată din aceleaşi cauze.

Armata şi poliţia nepaleze au intervenit în locurile în care s-au produs alunecările de teren pentru a salva supravieţuitorii dintre dărâmături. În plus, armata nepaleză cu sediul central în Kathmandu a trimis un elicopter în zonele avariate pentru a participa la operaţiuni de salvare. În oraşele Muna şi Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit şi alte cinci persoane au dispărut în incidente separate de alunecări de teren, conform poliţiei nepaleze.

Anual, zeci de persoane mor din cauza inundaţilor şi a alunecărilor de teren în timpul musonului în Nepal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.