Valeriu Streleț solicită o vizită de urgență a FMI la Chișinău

Share:

Premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleț, a anunțat vineri că a adresat o scrisoare Fondului Monetar Internațional prin care a solicitat trimiterea de urgență a unei misiuni a instituției financiare internaționale la Chișinău.

Anunțul a fost făcut în cadrul primei ședințe a noului cabinet de miniștri, care a avut loc la doar o zi după învestirea sa de către parlamentul Republicii Moldova, precizează Radio Chișinău, informează Agerpres.

Valeriu Streleț, care a declarat anterior că una din prioritățile guvernului său este relansarea negocierilor cu FMI, a precizat că misiunea va avea scopul să negocieze cu autoritățile de la Chișinău un nou acord de împrumut pentru Republica Moldova, în condițiile unui deficit bugetar pronunțat.

Sursa citată amintește că o echipă de experți ai Fondului Monetar Internațional urma să vină în Republica Moldova la mijlocul lunii iunie, într-o misiune de monitorizare, însă vizita a fost anulată ca urmare a demisiei fostului premier Chiril Gaburici. Lipsa unui acord cu FMI în privința unui nou program de împrumut a dus la blocarea unui sprijin bugetar important din partea UE, menit să ajute Republica Moldova să iasă dintr-o criză financiară acută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.