A murit fostul ministru al Sănătății, Iulian Mincu!

0

Fostul ministru al Sănătății Iulian Mincu a murit vineri, la vârsta de 88 de ani.

Iulian Mincu a murit potrivit unor surse medicale din Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. dr. N. Paulescu”, relatează Romaniatv.net.

Mincu a fost fondatorul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N.C. Paulescu”, Spitalul Cantacuzino din Bucureşti, a fost preşedinte al Societăţii de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale din România. Pe lângă aceste afilieri instituţionale, Iulian Mincu a avut, în spate, o experienţă medicală şi politică formidabilă.

Numele său era cunoscut în regimul de dinainte de ’89.

Profesorul univ. dr. Iulian Mincu a fost distins pentru activitatea sa cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de mare ofițer (15 decembrie 2004) – „pentru contribuția deosebită în cercetarea și practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru priceperea, grija și devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor”

Iulian Mincu a fost creatorul planului de alimentatie rationala de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. A fost un om de vaza al erei comuniste.

Iulian Mincu s-a născut pe 21 mai 1927, a fost căsătorit şi a avut trei copii. În 1953 a absolvit Facultatea de Medicină din Bucureşti. Apoi a fost licenţiat şi în chimie-biochimie. A primit titlul de doctor docent în ştiinţe medicale.

Între 1992 şi 1996 a fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Văcăroiu şi senator. În legislatura 2000-2004 a fost ales deputat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.