Peste 200 de concurenți la Maratonul Retezat

0

Peste 200 de concurenți au luat startul sâmbătă dimineața în Maratonul Retezat, un concurs de alergare pe munte care se desfășoară pe trei secțiuni: maraton, semimaraton și cros și o diferență de nivel de 3.000 de metri.

Plecarea s-a făcut din stațiunea Râușor, sportivii de la proba de maraton urmând să străbată un traseu de 44,2 kilometri ce include vârfurile Retezat și Bucura, continuă pe Șaua Bucurei, vârfurile Peleaga și Păpușa, informează Agerpres.

Concurenții vor alerga apoi spre Custura, Plaiul Mic, Poiana Pelegii, Lacul Bucura, Cabana Pietrele, finalul cursei fiind la Râușor. Probele de semimaraton și cros se vor desfășura pe distanțe de 21 km, respectiv 14 km.’Traseul este foarte dificil. Concurenții pleacă de la o altitudine de 1.200 m și urcă până la 2.500 m. Practic, se aleargă pe o diferență de nivel de 3.000 de metri. Sportivii trebuie să fie atenți pe tot parcursul traseului’, a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Acesta a menționat că traseul va fi asigurat de o echipă formată din 22 de salvamontiști, pregătiți să intervină în cazul unor incidente nedorite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.