CIO va aplica „toleranță zero” în cazurile de dopaj

„Dacă vor exista cazuri suspecte privind rezultatele de la Jocurile Olimpice, CIO va aplica principiul toleranței zero”, a reacționat, luni, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, după noile acuzații de dopaj din atletism lansate de un program german de televiziune, informează AFP.

„Dacă vor exista cazuri suspecte privind rezultatele de la Jocurile Olimpice, CIO va aplica principiul toleranței zero. Dar deocamdată nu există decât niște afirmații și noi trebuie să respectăm principiul toleranței zero”, a declarat Bach la Kuala Lumpur, în ultima zi a sesiunii CIO.

Anterior, președintele Federației Internaționale de Atletism (IAAF), Lamine Diack, membru onorific al CIO, a avertizat împotriva unui „plan de redistribuire a medaliilor, deci să fim atenți”.

Conform unei analize prezentate de postul german ARD și de publicația engleză Sunday Times, dintr-o bază de date cu rezultatele analizelor la 12.000 eșantioane sanguine deținută de IAAF, din 5000 de sportivi controlați între 2001 și 2012, 800 ar prezenta valori sanguine „suspecte sau foarte suspecte”.

Din cei 146 de medaliați mondiali sau olimpici din perioada 2001-2012, de la probele de 800 m la maraton, o treime ar prezenta valorile suspecte.

În urma acestor noi elemente dezvăluite de ARD privind dopajul din atletism, specialiștii din domeniu din Rusia și Kenya, dar și din Agenția Mondială Antidopaj s-au declarat extrem de preocupați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.