Inundații în Vietnam. 22 de persoane au murit!

Douăzeci și două de persoane și-au pierdut viața într-o săptămână de inundații record în nordul Vietnamului, au anunțat luni autoritățile, avertizând că regiunea se va confrunta cu multe ploi și inundații și în următoarele zile, relatează agenția DPA.

Potrivit Comisiei centrale de control privind inundațiile și furtunile, 17 dintre victime sunt din provincia Quang Ninh. În această provincie s-au înregistrat cantități de apă de peste 800 milimetri în ultimele șapte zile, fiind cele mai puternice ploi din ultimii 40 de ani. Aproape 2.500 de hectare de orez au fost inundate și peste 11.500 de bovine și păsări au murit.

Pagubele totale sunt estimate la circa 100 milioane de dolari, din care 57 de milioane la compania națională din domeniul mineritului, potrivit autorităților.

Compania de electricitate din Vietnam a anunțat posibile întreruperi în alimentarea cu energie electrică, iar activitatea minieră și transporturile au fost oprite din cauza ploilor torențiale și a inundațiilor, a relatat, de asemenea, Viet Nam News.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.