SUA au efectuat 24 de lovituri contra SI în Irak și Siria

Share:

Statele Unite și aliații lor au efectuat sâmbătă 18 lovituri aeriene contra Statului Islamic în Irak și șase în Siria, a anunțat duminică armata americană, informează Reuters.

Optsprezece lovituri în Irak au vizat ținte ale jihadiștilor în apropierea a șapte orașe diferite, inclusiv patru lângă Mosul și patru în apropiere de Ramadi, a declarat armata într-un comunicat. Șase lovituri aeriene au fost efectuate în Siria, inclusiv patru în apropierea orașului Kobani la granița cu Turcia, adaugă comunicatul.

Pe de altă parte, președintele american Barack Obama va anunța luni un plan inedit de luptă contra schimbărilor climatice, un avans ce „nu a fost trecut” niciodată de Statele Unite în această luptă, la mai puțin de șase luni până la desfășurarea la Paris a conferinței asupra climatului (COP21), relatează AFP și Reuters.

Casa Albă va difuza versiunea finală a Planului american de energie curată (America’s Clean Power Plan), o serie de reguli și reglementări de mediu. Centralele electrice naționale vor trebui să-și limiteze emisiile de carbon cu 32% în 2030 față de nivelurile din 2005.

Planul va reduce emisiile mai adânc cu 9% față de un proiect de anul trecut, dar oferă statelor doi ani mai mult pentru a-și reduce aceste emisii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.